ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με κοτόπουλο, κριθαράκι και φέτα

Εύκολη, γρήγορη και δροσερή συνταγή!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, κριθαράκι και φέτα

Μπορεί να την είπαμε «σαλάτα», στην πραγματικότητα, όμως, αυτή η συνταγή έχει όλα τα υλικά για να θεωρηθεί κυρίως γεύμα. Καλοκαιρινή και άκρως δροσιστική, είναι έτοιμη σε μόλις 25 λεπτά και μοσχοβολάει καλοκαίρι!

Υλικά για 4 άτομα:
  • 400γρ. κριθαράκι
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι
  • 600γρ. στήθος φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1-4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 ½ φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 200γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • Λίγο φρέσκο βασιλικό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Easy
  • 25
  • 4 Μερίδες
  • Summer
  • 388
  • Σαλάτες
  • Μεσογειακή κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Όσο βράζει το κριθαράκι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
  4. Ρίχνουμε και το σκόρδο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
  5. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι που έχουμε σουρώσει, την πιπεριά, τα ντοματίνια, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα.
  7. Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό και αν θέλουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ