ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχταριστή σαλάτα με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, ρόδι και κάστανα

Μια νόστιμη, χειμωνιάτικη σαλάτα

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λαχταριστή σαλάτα με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, ρόδι και κάστανα

Η παρακάτω συνταγή ανήκει στον Νίκο Αργυρόπουλο (@pizzachefargy), ο οποίος εξειδικεύεται στην ιταλική κουζίνα και ειδικά στη ζύμη της πίτσας. H επαφή του Νίκου Αργυρόπουλου με την πίτσα ξεκίνησε το 2010 όταν βρέθηκε στην Ιταλία για να παρακολουθήσει σεμινάρια πίτσας. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλές πιτσαρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία. Σήμερα συνεχίζει να εργάζεται ως Pizza Chef, αλλά η μεγάλη του αγάπη για την πίτσα τον οδήγησε τον Μάρτιο του 2020 στη δημιουργία καναλιού στο You Tube με το όνομα Pizza Chef Argy. Είναι ένα κανάλι αποκλειστικά για την πίτσα όπου ο επισκέπτης θα βρει διάφορα είδη ζύμης, εύκολες συνταγές και online μαθήματα για το πώς μπορεί να κάνει νόστιμες πίτσες και να αναπτύξει τις γνώσεις και τις ικανότητες του στο αντικείμενο ακόμα περισσότερο. Οι συνταγές του είναι δημοσιευμένες σε περιοδικά μαγειρικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Μπορείτε να βρείτε τον Νίκο Αργυρόπουλο στο Instagram (@pizzachefargy) και στο You Tube (Pizza Chef Argy).

Λαχταριστή σαλάτα με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, ρόδι και κάστανα

Λαχταριστή σαλάτα με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, ρόδι και κάστανα

Υλικά για τη βινεγκρέτ:

  • 20ml ξύδι λευκό
  • 15ml χυμό πορτοκάλι
  • 15ml χυμό μανταρίνι
  • 5ml χυμό λάιμ
  • ξύσμα από τα εσπεριδοειδή
  • 1,5 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 2 κ.σ. μέλι (το ζεσταίνουμε ελαφρώς)
  • ¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 200ml ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

Για τη σύνθεση της πράσινης σαλάτας επέλεξα:

  • ραντίτσιο
  • ρόκα
  • μαρούλι
  • iceberg
  • Easy
  • 15
  • Winter
  • Σαλάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τους χυμούς και το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή, το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα και το τζίντζερ.
  2. Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και στη συνέχεια ρίχνουμε αργά αργά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας παράλληλα.
  3. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  4. Πλένουμε καλά τη σαλάτα μας με άφθονο νερό και λίγο ξύδι και εφόσον στεγνώσει την κόβουμε με το χέρι.
  5. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα μας στην πιατέλα και προσθέτουμε όση βινεγκρέτ θέλουμε
  6. Στολίζουμε με ρόδι και ψημένα κάστανα.
  7. Την υπόλοιπη βινεγκρέτ την αποθηκεύουμε στο ψυγείο μας σε ένα μπουκαλάκι για 3-5 ημέρες.

    Μπορείτε επίσης να δείτε το βίντεο της συνταγής πατώντας εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ