- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Από τις αγαπημένες σαλάτες του καλοκαιριού, οι μακαρονοσαλάτες είναι χορταστικές, νόστιμες, και -κυρίως- απαιτούν ελάχιστο χρόνο στην κουζίνα. Είναι το ιδανικό γεύμα για όταν δεν έχεις πολλή όρεξη για μαγείρεμα και χρειάζεσαι κάτι ελαφρύ και νόστιμο. Για να τη φτιάξεις όσο καλύτερα γίνεται, διάλεξε κάποιο κοντό ζυμαρικό με κοιλότητες (όπως τα κοχύλια) και μην παραλείψεις να γαρνίρεις με μπόλικο φρέσκο δυόσμο στο σερβίρισμα. Πηγαίνει πολύ!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον. Μόλις αρχίσει να ψήνεται προσθέτουμε τα λαχανικά (το καρότο και τις πιπεριές), τα αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη τα λαχανικά να κρυώσουν.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε κάτω από τρεχούμενο, κρύο νερό, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα, την πάπρικα, τα λαχανικά και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκο δυόσμο.