- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Είκοσι λεπτά είναι το μάξιμουμ που μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος μέσα σε μια αθηναϊκή κουζίνα το κατακαλόκαιρο. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται ούτε λεπτό παραπάνω για να φτιάξεις αυτή τη μακαρονοσαλάτα. Νόστιμη και ελαφριά, την τρως το βραδάκι στο μπαλκόνι ή την φτιάχνεις από την προηγούμενη και την παίρνεις μαζί σου στη δουλειά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Εντωμεταξύ ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ρίγανη, το πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά μαζί με το κρεμμύδι και αφήνουμε στην άκρη.
- Αφού σουρώσουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στο μπολ με το dressing, μαζί με το σαλάμι και τις ελιές. Ανακατεύουμε, να ομογενοποιηθούν καλά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλάτι.
- Αφήνουμε τα ζυμαρικά να κρυώσουν (περίπου για 20 λεπτά) ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Τέλος, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και γαρνίρουμε με μαϊντανό.