ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αλμυρά κουλούρια από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μία συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλμυρά κουλουράκια
© Άλκης Καλούδης

To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αλεύρι, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για αλμυρά κουλούρια. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ

Αλμυρά κουλούρια από τον Στέλιο Παρλιάρο

Αλμυρά κουλουράκια
© Άλκης Καλούδης

 

Βάρος: 700 γραμμάρια
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 αυγό
  • 40 γρ. κρέμα γάλακτος Arla 35% λιπαρά
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 20 γρ. ανθός αλατιού
  • 10 γρ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αυγό + λίγο γάλα για άλειμμα 
  • Easy
  • 45 λεπτά
  • All
  • Πίτες - Τάρτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα ώστε να μαλακώσει.
  2. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά με το χέρι ή στο μίξερ μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
  3. Το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να ξεκουραστεί.
  4. Στη συνέχεια πλάθουμε κουλούρια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα φούρνου.
  5. Τα αλείφουμε με το αυγό που έχουμε ανακατέψει με το γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 25 λεπτά έως ότου να ροδίσουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ