ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Scones από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μία συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Scones
© Άλκης Καλούδης

To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αλεύρι, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για scones. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ. 

Scones από τον Στέλιο Παρλιάρο 

Scones
© Άλκης Καλούδης
Υλικά για 12 άτομα
  • 380 γρ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. βούτυρο Lurpak τεμαχισμένο σε κύβους
  • 200 γρ. γάλα
  • 100 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 100 γρ. σκληρό τυρί Δανίας Arla (τριμμένο)
  • φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • γλυκό του κουταλιού βύσσινο
  • Easy
  • 40 λεπτά
  • 12 Μερίδες
  • All
  • Πίτες - Τάρτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και προσθέτουμε το βούτυρο τρίβοντάς το έως ότου να μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη, όχι πολύ ομογενοποιημένη.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  4. Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 εκ. και κόβουμε με κουπ πατ μικρά scones διαμέτρου 6 εκ.
  5. Τα τοποθετούμε σε ταψί, τα αλείφουμε με το αυγό και τα πασπαλίζουμε με το σκληρό τυρί Δανίας.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20 λεπτά έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  7. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  8. Τα σερβίρουμε την ίδια ημέρα συνοδεύοντάς τα με Arla φρέσκο τυρί κρέμα και γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ