Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αλεύρι, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για scones. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Scones από τον Στέλιο Παρλιάρο
© Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και προσθέτουμε το βούτυρο τρίβοντάς το έως ότου να μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού.
- Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη, όχι πολύ ομογενοποιημένη.
- Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 εκ. και κόβουμε με κουπ πατ μικρά scones διαμέτρου 6 εκ.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί, τα αλείφουμε με το αυγό και τα πασπαλίζουμε με το σκληρό τυρί Δανίας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20 λεπτά έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τα σερβίρουμε την ίδια ημέρα συνοδεύοντάς τα με Arla φρέσκο τυρί κρέμα και γλυκό του κουταλιού βύσσινο.