Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αυγό, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για αλμυρό σουφλέ. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για αλμυρό σουφλέ από τον Στέλιο Παρλιάρο
© Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά - όπως φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ.
- Προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πήξει.
- Αποσύρουμε από το μάτι, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τους κρόκους, το αλάτι, το πιπέρι και τα τυριά.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στην μπεσαμέλ.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για σουφλέ διαμέτρου 16 εκ. και ύψους 8-10 εκ.
- Αδειάζουμε σε αυτή το μείγμα, πασπαλίζουμε με σκληρό τυρί Δανίας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30-35 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως.