ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αλμυρό Σουφλέ από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλμυρό Σουφλέ από τον Στέλιο Παρλιάρο
© Άλκης Καλούδης

To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αυγό, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για αλμυρό σουφλέ. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Συνταγή για αλμυρό σουφλέ από τον Στέλιο Παρλιάρο 

Αλμυρό Σουφλέ
© Άλκης Καλούδης
Υλικά για 5 άτομα

Υλικά:

  • 4 κρόκοι αυγών
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 100 γρ. σκληρό τυρί Δανίας + επιπλέον για πασπάλισμα
  • 100 γρ. mix τυριών Pasta & Gratinar Arla
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 400 γρ. γάλα
  • 5 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. πιπέρι
  • Easy
  • 55 λεπτά
  • 5 Μερίδες
  • All
  • Πίτες - Τάρτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά - όπως φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ.
  2. Προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πήξει.
  3. Αποσύρουμε από το μάτι, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τους κρόκους, το αλάτι, το πιπέρι και τα τυριά.
  4. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στην μπεσαμέλ.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για σουφλέ διαμέτρου 16 εκ. και ύψους 8-10 εκ.
  6. Αδειάζουμε σε αυτή το μείγμα, πασπαλίζουμε με σκληρό τυρί Δανίας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30-35 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε αμέσως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ