ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αλμυρή φλαν με ντοματίνια

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τάρτα flan με ντοματίνια
© Άλκης Καλούδης

To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αυγό, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για αλμυρή φλαν με ντοματίνια. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Συνταγή για αλμυρή φλαν με ντοματίνια από τον Στέλιο Παρλιάρο

Τάρτα flan με ντοματίνια
© Άλκης Καλούδης

Υλικά για 12 άτομα

Υλικά για τη βάση:

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak παγωμένο
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. παγωμένο νερό

Υλικά για την κρέμα:

  • 1000 γρ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 80 γρ. κορν φλάουερ
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 10 γρ. ανθός αλατιού
  • 5 γρ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. σκληρό τυρί Δανίας
  • 50 γρ. mix τυριών Pasta & Gratinar Arla
  • 30-35 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • λίγο ελαιόλαδο
  • επιπλέον αλάτι και πιπέρι
  • Easy
  • 120+
  • 12 Μερίδες
  • All
  • Πίτες - Τάρτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση:

  1. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση.
  2. Φτιάχνουμε ένα μαλακό ζυμάρι το οποίο αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο 3 χιλ. και απλώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμετρου 24 εκ. 

Για την κρέμα:

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, τα αυγά και το κορν φλάουερ.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το τοποθετούμε στη φωτιά.
  3. Πριν το γάλα πάρει βράση, παίρνουμε το 1/3, το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε.
  4. Ενσωματώνουμε το μίγμα στο υπόλοιπο γάλα που βράζει, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου η κρέμα δέσει.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, το αλάτι, το πιπέρι, τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε πάλι ως ότου ομογενοποιηθεί.
  6. Αδειάζουμε την κρέμα στη βάση και καλύπτουμε την επιφάνειά της με τα ντοματίνια.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 50 λεπτά.
  8. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ