ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα Ratatouille με κατσικίσιο τυρί

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Jean-Marie Hoffman
Jean-Marie Hoffman
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τούρτα Ratatouille με κατσικίσιο τυρί
© Άλκης Καλούδης

To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, μαζί με τον Γάλλο σεφ Jean-Marie Hoffman εμπνέονται από τις κρέπες, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή του Jean-Marie για τούρτα Ratatouille με κατσικίσιο τυρίΜπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Συνταγή για τούρτα Ratatouille με κατσικίσιο τυρί από τον Jean-Marie Hoffman

Τούρτα Ratatouille με κατσικίσιο τυρί
© Άλκης Καλούδης
Υλικά για 8 άτομα

Υλικά για τις κρέπες:

125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

125 γρ. φρέσκο γάλα

125 γρ.  νερό

1 κ.σ. ηλιέλαιο

αλάτι

πιπέρι

Υλικά για τη γέμιση:

2 κρεμμύδια ξερά (μικρά)

3 πιπεριές κόκκινες

3 πιπεριές Φλωρίνης

3 πιπεριές πράσινες

5 κολοκυθάκια

300 γρ. ντοματίνια

λίγο ελαιόλαδο

θυμάρι φρέσκο

λεβάντα αποξηραμένη

φύλλα βασιλικού

700 γρ. τσαλαφούτι ή κατσικίσιο κρεμώδες τυρί

  • Easy
  • 120+
  • 8 Μερίδες
  • All
  • Πίτες - Τάρτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις κρέπες:

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τις κρέπες στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.
  2. Στη συνέχεια το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 22 εκ. και το τοποθετούμε στη φωτιά έως ότου κάψει αρκετά.
  4. Ρίχνουμε μία κουταλιά από τον χυλό και με γρήγορες κινήσεις του τηγανιού απλώνουμε το μείγμα παντού.
  5. Αναποδογυρίζουμε με μία σπάτουλα την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  6. Τέλος, τοποθετούμε τις κρέπες σε αντικολλητικό χαρτί.

Για τη γέμιση:

  1. Κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους.
  2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά (εκτός από τα ντοματίνια) μέχρι να μαλακώσουν, σε δυνατή φωτιά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3-4 λεπτά.
  4. Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το θυμάρι, τη λεβάντα και τον φρέσκο βασιλικό.

Για τη σύνθεση:

  1. Απλώνουμε μία κρέπα, αλείφουμε με κατσικίσιο τυρί, προσθέτουμε λαχανικά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία έως ότου σχηματιστεί μια τούρτα με έξι στρώσεις.
  2. Κλείνουμε το επάνω μέρος της τούρτας με μια κρέπα.
  3. Γαρνίρουμε με λίγα λαχανικά και φρέσκο βασιλικό.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ