- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Jean-Marie Hoffman
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, μαζί με τον Γάλλο σεφ Jean-Marie Hoffman εμπνέονται από τις κρέπες, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή του Jean-Marie για τούρτα Ratatouille με κατσικίσιο τυρί. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για τούρτα Ratatouille με κατσικίσιο τυρί από τον Jean-Marie Hoffman
© Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις κρέπες:
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τις κρέπες στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Στη συνέχεια το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 22 εκ. και το τοποθετούμε στη φωτιά έως ότου κάψει αρκετά.
- Ρίχνουμε μία κουταλιά από τον χυλό και με γρήγορες κινήσεις του τηγανιού απλώνουμε το μείγμα παντού.
- Αναποδογυρίζουμε με μία σπάτουλα την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Τέλος, τοποθετούμε τις κρέπες σε αντικολλητικό χαρτί.
Για τη γέμιση:
- Κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά (εκτός από τα ντοματίνια) μέχρι να μαλακώσουν, σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3-4 λεπτά.
- Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το θυμάρι, τη λεβάντα και τον φρέσκο βασιλικό.
Για τη σύνθεση:
- Απλώνουμε μία κρέπα, αλείφουμε με κατσικίσιο τυρί, προσθέτουμε λαχανικά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία έως ότου σχηματιστεί μια τούρτα με έξι στρώσεις.
- Κλείνουμε το επάνω μέρος της τούρτας με μια κρέπα.
- Γαρνίρουμε με λίγα λαχανικά και φρέσκο βασιλικό.