ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τάρτα με ντομάτα, ελιές και βασιλικό

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τάρτα με ντομάτα, ελιές και βασιλικό
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο θα κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και θα είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το τυρί, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για τάρτα με ντομάτα, ελιές και βασιλικό. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Υλικά για 12 άτομα:

Υλικά για τη ζύμη:

  • 150 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 75 γρ. κρύο νερό
  • 1 κ.γ. ξίδι λευκό
  • λίγο αλάτι
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για τη γέμιση:

  • 4-5 ντομάτες
  • 50 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 70 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 50 γρ. Arla αυθεντικό Δανέζικο
    σκληρό τυρί τριμμένο
  • 1 κρόκος αυγού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελιές
  • φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
  • Medium
  • 100'
  • 12 Μερίδες
  • All
  • Πίτες - Τάρτες
  • Μεσογειακή κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά έως ότου ομογενοποιηθούν.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα.
  3. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και απλώνουμε σε ταρτιέρα διαμέτρου 24-26 εκ.

Γέμιση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το αμύγδαλο, το σκόρδο, το φρέσκο τυρί κρέμα, τον κρόκο αυγού και στο τέλος προσθέτουμε το σκληρό τυρί Δανίας, το αλάτι και το πιπέρι.

Σύνθεση

  1. Τοποθετούμε στην τάρτα τη γέμιση που φτιάξαμε.
  2. Κόβουμε κάθε ντομάτα στη μέση και έπειτα σε λεπτές φέτες.
  3. Απλώνουμε τις ντομάτες πάνω από τη γέμιση, γαρνίρουμε με λίγες απύρηνες ελιές και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε την τάρτα χλιαρή στολίζοντας με φύλλα βασιλικού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ