- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο θα κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και θα είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το τυρί, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για τάρτα με ντομάτα, ελιές και βασιλικό. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμη
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά έως ότου ομογενοποιηθούν.
- Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και απλώνουμε σε ταρτιέρα διαμέτρου 24-26 εκ.
Γέμιση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το αμύγδαλο, το σκόρδο, το φρέσκο τυρί κρέμα, τον κρόκο αυγού και στο τέλος προσθέτουμε το σκληρό τυρί Δανίας, το αλάτι και το πιπέρι.
Σύνθεση
- Τοποθετούμε στην τάρτα τη γέμιση που φτιάξαμε.
- Κόβουμε κάθε ντομάτα στη μέση και έπειτα σε λεπτές φέτες.
- Απλώνουμε τις ντομάτες πάνω από τη γέμιση, γαρνίρουμε με λίγες απύρηνες ελιές και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
- Σερβίρουμε την τάρτα χλιαρή στολίζοντας με φύλλα βασιλικού.