ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τάρτα με ντοματίνια και βασιλικό

Γίνεται στα γρήγορα και τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας

Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τάρτα με ντοματίνια και βασιλικό

Μια τάρτα που γίνεται στα γρήγορα, με έτοιμη σφολιάτα ή και ζύμη κουρού αν προτιμάτε, και τρώγεται όλες τις ώρες, σαν ορεκτικό ή κυρίως.

Τάρτα με ντοματίνια και βασιλικό
Υλικά
  • 1 φύλλο έτοιμη ζύμη σφολιάτα
  • βούτυρο αγελάδος για την ταρτιέρα
  • 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2 ποτήρι κεφίρ ή αριάνι ή μισό ποτήρι γάλα
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 200 γρ. φέτα σπασμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο βασιλικό
  • αλάτι-πιπέρι
  • Easy
  • Summer
  • Πίτες - Τάρτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 26 εκ. και στρώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στον πάτο και μέχρι πάνω στα τοιχώματα. Τρυπάμε τον πάτο με πιρούνι.
  2. Με πιρούνι, τρυπάμε παντού τον πάτο. Όσο πιο κρύα είναι η ζύμη τόσο πιο τραγανή και θριφτή θα μας βγει. Αν μας έχει ζεσταθεί την αφήνουμε ένα δεκάλεπτο στο ψυγείο.
  3. Για τη γέμιση, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά με τα αβγά και το κεφίρ, ρίχνουμε πιπέρι και τον βασιλικό ψιλοκομμένο.
  4. Απλώνουμε στη βάση της τάρτας και από πάνω, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, στολίζουμε τα ντοματίνια.
  5. Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

Tips
Αν έχουμε φρέσκο δυόσμο, αντικαθιστούμε τον βασιλικό ή για περισσότερο άρωμα βάζουμε και βασιλικό και δυόσμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ