Πόσες φορές σας έχει πιάσει λιγούρα στο γραφείο ή το δρόμο και θα θέλατε ένα «σπιτικό» γλυκό; Μια μηλόπιτα ή κερασόπιτα για παράδειγμα. Λοιπόν υπάρχει ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να φτιάξετε τα τέλεια γλυκά που θα ζηλεύουν όλοι. Αν δεν είστε φαν του κερασιού, μπορείτε εναλλακτικά να βάλετε γέμιση βερίκοκο, φράουλα ή και μερέντα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Ρίχνουμε αλεύρι σε μια επιφάνεια και ξετυλίγουμε το φύλλο. Χρησιμοποιώντας μια φόρμα για μπισκότα ή ένα ποτήρι διαμέτρου 7-8 εκ. κόβουμε κύκλους από το ζυμάρι.
Τοποθετούμε τα στρογγυλά κομμάτια σε ένα ταψί και πιέζουμε ελαφρά το στικάκι στη ζύμη ώστε να μείνει στο κέντρο του κύκλου.
Προσθέτουμε μισή κουταλιά του γλυκού γέμιση και τοποθετούμε άλλο ένα στρογγυλό κομμάτι ζύμης από πάνω και με ένα πηρούνι πιέζουμε τη ζύμη στο πλάι ώστε να «σφραγίσει».
Μόλις τελειώσουμε με τα πιτάκια, τα αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε απο πάνω λίγο ζάχαρη.
Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.