ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η Καψουρόπιτα

Το best seller του "Ό,τι απόμεινε"

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
317500-625725.jpg

Η ταβέρνα-ψησταριά "Ό,τι απόμεινε" -και για τους τουρίστες Oti apomeine- βρίσκεται στην Άνω Μερά στη Μύκονο και την τιμούν όλοι για τα ωραία φαγητά της, τα ψητά της και τους μεζέδες της αρχής που έρχονται προς επιλογήν πάνω σε δίσκο, τον περίφημο… «Δίσκο της Αγάπης». Best seller είναι η περίφημη καψουρόπιτα που βγαίνει κάθε μέρα ζεστή και μοσχομυριστή. Τη δοκιμάσαμε, μας άρεσε πολύ, και κλέψαμε τη συνταγή από τη Λέλα, την καταπληκτική μαγείρισσα της ταβέρνας για να τη φτιάχνεται κι εσείς. Είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.

Υλικά για 4 άτομα
  • 1,5 κιλό τυρί, μισό κασέρι και μισό Gouda (από το καλό λέει η Λέλα, όχι μπαστούνι)
  • 1 πακέτο φύλλο κουρού
  • 3 φέτες μπέικον
  • σουσάμι
  • Easy
  • 30
  • All
  • Πίτες - Τάρτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στρώνουμε το ένα από τα δύο φύλλα στον πάτο του ταψιού.
  2. Τρίβουμε στον τρίφτη στη χοντρή μεριά τα τυριά και τα απλώνουμε πάνω στο φύλλο.
  3. Ψιλοκόβουμε τις φέτες μπέικον και τις βάζουμε κι αυτές από πάνω.
  4. Στρώνουμε και το άλλο φύλλο, χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια, ρίχνουμε με το χέρι μας λίγες σταγόνες νερό σε όλη την επιφάνεια και προσθέτουμε μπόλικο σουσάμι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα, μέχρι δηλαδή να τη δούμε να φουσκώνει και να παίρνει χρώμα. Προσοχή, δεν θέλει καθόλου βούτυρο ή λάδι.

image

Λέλα, η φοβερή μαγείρισσα

image

Ο δίσκος της αγάπης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ