- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Πώς τη φτιάχνουμε
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε ένα ταψί για τάρτα. Πλένουμε προσεκτικά το μπρόκολο, και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5΄(το πράσινο μέρος προς τα επάνω). Στραγγίζουμε καλά και το ψιλοκόβουμε. Προσοχή, κρατάμε τα πράσινα κεφαλάκια ολόκληρα. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το μπρόκολο, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 5΄ανακατεύοντας περιστασιακά (προσοχή να μη το λιώσουμε). Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και το μεταφέρουμε στο ταψί, κόβοντας γύρω-γύρω το κομμάτι του φύλλου που περισσεύει. Με ένα πιρούνι, τρυπάμε αρκετές φορές τη βάση της τάρτας.
Ανακατεύουμε τη μισή ποσότητα τυριού με το μοσχοκάρυδο, το σκορπίζουμε στη βάση της τάρτας και τοποθετούμε προσεκτικά το μπρόκολο από πάνω. Ανακατεύουμε την μπεσαμέλ με το υπόλοιπο τυρί, το ρίχνουμε πάνω από το μπρόκολο και κουνάμε ελαφρά το ταψί ώστε να πάει η κρέμα παντού. Γυρίζουμε ελαφρά το φύλλο στις άκρες τις τάρτας και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο το αλείφουμε με τον κρόκο. Ψήνουμε για περίπου 40-45’.
Side dishes tip: Σαλάτα από μικρές βραστές ολόκληρες πατάτες, κρεμμύδι και κάππαρη.
Go Green: Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά εποχής. Προτιμήστε να αγοράζετε πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα.
Go Healthy tip: Χρησιμοποιήστε αυγά με Ω-3 και βούτυρο light ή με Ω-3 και Ω-6.
Σκονάκι: Για να ξεκολλάει εύκολα η τάρτα από το ταψί, αφού βουτυρώσουμε, αλευρώσουμε και τοποθετήσουμε το φύλλο βάζουμε το ταψί να κρυώσει για λίγο στο ψυγείο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πώς τη φτιάχνουμε
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε ένα ταψί για τάρτα.
- Πλένουμε προσεκτικά το μπρόκολο, και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5΄(το πράσινο μέρος προς τα επάνω).
- Στραγγίζουμε καλά και το ψιλοκόβουμε. Προσοχή, κρατάμε τα πράσινα κεφαλάκια ολόκληρα.
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το μπρόκολο, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 5΄ανακατεύοντας περιστασιακά (προσοχή να μη το λιώσουμε).
- Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και το μεταφέρουμε στο ταψί, κόβοντας γύρω-γύρω το κομμάτι του φύλλου που περισσεύει.
- Με ένα πιρούνι, τρυπάμε αρκετές φορές τη βάση της τάρτας.
- Ανακατεύουμε τη μισή ποσότητα τυριού με το μοσχοκάρυδο, το σκορπίζουμε στη βάση της τάρτας και τοποθετούμε προσεκτικά το μπρόκολο από πάνω.
- Ανακατεύουμε την μπεσαμέλ με το υπόλοιπο τυρί, το ρίχνουμε πάνω από το μπρόκολο και κουνάμε ελαφρά το ταψί ώστε να πάει η κρέμα παντού.
- Γυρίζουμε ελαφρά το φύλλο στις άκρες τις τάρτας και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο το αλείφουμε με τον κρόκο.
- Ψήνουμε για περίπου 40-45’.