ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Frittata με μανιτάρια και μοτσαρέλα

Τέλεια για πρωινό ή ένα ελαφρύ μεσημεριανό

Athens Voice
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Frittata με μανιτάρια και μοτσαρέλα

Αυτή η συνταγή για frittata με μανιτάρια και μοτσαρέλα έχει διττή χρήση: είναι ταυτόχρονα ένα πολύ δυναμωτικό πρωινό και ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα (ειδικά αν τη σερβίρεις μαζί με λίγη σαλάτα). Όπως και να τη φας, είναι απολαυστική.

Υλικά για 4-6 άτομα:
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
  • 200γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κλαράκι φρέσκο θυμάρι
  • 8 μεγάλα αυγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Easy
  • 35'
  • 4 Μερίδες
  • All
  • 214
  • Ορεκτικά - Μεζέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στην πάνω θέση και προθερμαίνουμε στους 200ο C.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια (διαχωρίζοντας το άσπρο από το πράσινο μέρος).
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, τη μουστάρδα , το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
  4. Σε ένα τηγάνι κατάλληλο για φούρνο λιώνουμε τη μία κουταλιά της σούπας βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, αλατίζουμε, τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο τηγάνι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2 λεπτά. Τα ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, ανακατεύοντάς τα κάθε 2 λεπτά, για 4-6 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε στο τηγάνι το άσπρο μέρος από τα κρεμμυδάκια, το θυμάρι, και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν – θα χρειαστούν περίπου 2 λεπτά.
  5. Απλώνουμε τα μανιτάρια ομοιόμορφα στο τηγάνι, πασπαλίζουμε με το τυρί και περιχύνουμε το μείγμα με τα αυγά. Από πάνω πασπαλίζουμε με το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια. Αφήνουμε τη frittata να μαγειρευτεί για 1-2 λεπτά.
  6. Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
  7. Απομακρύνουμε το τηγάνι από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ