ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σκορδόψωμο με λιωμένο τυρί

Υπέρτατη λιχουδιά σε λιγότερο από 30’

Athens Voice
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκορδόψωμο με λιωμένο τυρί

Αν σου αρέσει το σκόρδο, σίγουρα λατρεύεις το σκορδόψωμο. Κι ενώ μπορείς να φτιάξεις αυτή τη λιχουδιά όσο πιο απλά γίνεται, αυτή η συνταγή έχει μερικά έξτρα υλικά που το πάνε σε άλλο επίπεδο. Μην τρομάζεις, όμως! Είναι απλή, εύκολη, και εγγυάται τέλειο και μυρωδάτο σκορδόψωμο σε λιγότερο από 30 λεπτά!

Συνταγή για σκορδόψωμο με λιωμένο τυρί

Συνταγή για σκορδόψωμο με λιωμένο τυρί
Υλικά για 4 άτομα:
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 1 φρατζόλα ψωμί
  • 2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • ½ σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γλ. ζάχαρη
  • 100γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Easy
  • 25'
  • 4 Μερίδες
  • All
  • 563
  • Ορεκτικά - Μεζέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μικρό μπολ και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει.
  2. Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C. Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα ή με αλουμινόχαρτο.
  3. Κόβουμε τη φρατζόλα σε φέτες και απλώνουμε τις φέτες στο ταψί.
  4. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Κρατάμε λίγα στην άκρη για το γαρνίρισμα, και ρίχνουμε τα υπόλοιπα στο μπολ με το βούτυρο. Λιώνουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις ρίχνουμε κι αυτές στο μπολ με το βούτυρο.
  5. Προσθέτουμε στο μπολ με το βούτυρο τη μαγιονέζα, τη σκόνη σκόρδου, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αλείφουμε το μείγμα πάνω στις φέτες ψωμιού.
  6. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την παρμεζάνα με τη μοτσαρέλα. Πασπαλίζουμε κάθε φέτα ψωμιού με μια γενναιόδωρη ποσότητα από το μείγμα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί – θα χρειαστούν περίπου 15 λεπτά.
  8. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε γαρνίροντας με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι που έχουμε κρατήσει στην άκρη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ