- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πώς κάνεις τα φαλάφελ ακόμη πιο υγιεινά; Ψήνοντάς τα στον φούρνο, αντί να τα τηγανίσεις. Γίνονται σε λίγα λεπτά, είναι πολύ πιο ελαφριά και ακόμη πιο νόστιμα από την κλασική συνταγή! Δοκίμασέ τα, σήμερα κιόλας.
Εύκολη συνταγή για φαλάφελ στον φούρνο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ και τα μαγειρεύουμε. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρεβίθια σε κονσέρβα ή έτοιμα μαγειρεμένα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C και αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο. Από πάνω ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν τα ρεβίθια και όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους. Δοκιμάζουμε, κι αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλα μυρωδικά, μπαχαρικά, ελαιόλαδο ή χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε στο μπλέντερ το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, φροντίζοντας να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος. Μεταφέρουμε τα μπαλάκια στο ταψί που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και τα πιέζουμε μέχρι να ανοίξουν και να γίνουν σαν μπιφτέκια. Αυτό θα κάνει τα φαλάφελ πιο τραγανά.
- Αλείφουμε τα φαλάφελ με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά. Στη μέση του ψησίματος τα αναποδογυρίζουμε, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
- Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με τζατζίκι, αγγούρι και πιτούλες ή μαζί με άλλα υλικά της αρεσκείας μας.