- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Το σαγανάκι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ορεκτικά της ελληνικής κουζίνας. Σε αυτή τη συνταγή, ο σεφ Δημήτρης Τζιοβάρας, sous chef στο Salonika Restaurant του Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στον executive chef Σωτήρη Ευαγγέλου, χρησιμοποιεί Μετσοβόνε για να το φτιάξει και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!
Σαγανάκι Μετσοβόνε από τον σεφ Δημήτρη Τζιοβάρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προετοιμασία τυριού: Κόβουμε το Μετσοβόνε σε χοντρές φέτες (γιατί αν τις κόψουμε πολύ λεπτές θα λιώσει αμέσως). Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας για να φύγει η υγρασία.
- Πανάρισμα: Περνάμε τις φέτες από το αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι, ύστερα βουτάμε τις φέτες σε χτυπημένο αυγό.
- Τηγάνισμα: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι (η ποσότητα του λαδιού πρέπει να καλύπτει ελαφρώς τον πάτο του τηγανιού). Τηγανίζουμε το τυρί για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και να κάνει μια ωραία κρούστα.
- Σερβίρισμα: Απομακρύνουμε το τυρί από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίζει το περιττό λάδι. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως με μισό λεμόνι στο πλάι.
Tips:
- Για πιο crispy αποτέλεσμα, μπορούμε να περάσουμε το τυρί και από φρυγανιά μετά το αυγό.
- Το Μετσοβόνε είναι από μόνο του αλμυρό, οπότε μην βάλετε επιπλέον αλάτι.
- Ταιριάζει πολύ με λευκό κρασί ή τσίπουρο.