- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κανείς δεν θέλει να ανάβει τον φούρνο όταν έξω έχει 40 βαθμούς Κελσίου. Το καλοκαίρι λαχταρά εύκολα, δροσερά γεύματα που γίνονται γρήγορα κι εύκολα. Αυτή η συνταγή για σεβίτσε γαρίδας σου δίνει ένα τέτοιο γεύμα. Κι αν το έχεις δει μόνο σε κατάλογο εστιατορίου, να ξέρεις ότι είναι πολύ εύκολο να το φτιάξεις στην κουζίνα σου!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις το νερό βράσει, κλείνουμε το μάτι, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και τις ποσάρουμε για 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε τις γαρίδες στην άκρη να κρυώσουν λίγο, ώστε να μπορέσουμε να τις διαχειριστούμε (θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά).
- Κόβουμε τις γαρίδες σε μικρά κομμάτια (περίπου 2-3 εκ.) και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ύστερα, προσθέτουμε στο μπολ το χυμό λεμονιού, το χυμό από τα limes, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το jalapeno, τον κόλιανδρο και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα και όχι παραπάνω από τέσσερις ώρες.
- Λίγο πριν σερβίρουμε, κόβουμε σε κυβάκια το αβοκάντο, τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ και ανακατεύουμε ανάλαφρα.