- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Είναι βράδυ. Είσαι στον καναπέ, βλέπεις Netflix. Σκέφτεσαι πατατάκια. Διώχνεις τη σκέψη. Ξανάρχεται. Λοιπόν, θα σου πω τι θα κάνεις: σήκω αμέσως και φτιάξε αυτή τη συνταγή που μεταμορφώνει τα ρεβίθια στο τέλειο υγιεινό σνακ για τις λιγούρες! Η συνταγή χρησιμοποιεί ρεβίθια σε κονσέρβα, εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ρεβίθια ξερά (αρκεί να τα έχεις βράσει πριν). Τα ψήνεις στον φούρνο, τα πασπαλίζεις με τα αγαπημένα σου μπαχαρικά (η καπνιστή πάπρικα τους ταιριάζει πολύ) και αυτό ήταν! Το πολύ σε μισή ώρα έχεις στα χέρια σου το τέλειο σνακ, καλύτερο (και σίγουρα πολύ πιο υγιεινό) και από πατατάκια!. Αν σου περισσέψουν ρεβίθια (δεν θα περισσέψουν, αλλά λέμε τώρα) μπορείς να τα βάλεις και στις σαλάτες σου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 200ο C.
- Ανοίγουμε τις κονσέρβες και σουρώνουμε τα ρεβίθια. Τα ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Βάζουμε τα ρεβίθια ανάμεσα σε δύο πετσέτες κουζίνας και τα στεγνώνουμε καλά.
- Απλώνουμε τα ρεβίθια σε ένα ρηχό ταψί και πασπαλίζουμε με το λάδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά.
- Ψήνουμε στον φούρνο ανακατεύοντας τα ρεβίθια ή ταρακουνώντας το ταψί κάθε 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανά στο εξωτερικό τους, αλλά μαλακά στο εσωτερικό τους. Θα χρειαστούν περίπου 20-30 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά μας και σερβίρουμε αμέσως.