
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη ζάχαρη, παρουσιάζοντάς μας γλυκές και υφάλμυρες συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για υφάλμυρη τούρτα με φρέσκο τυρί κρέμα και ψωμί του τοστ. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για υφάλμυρη τούρτα με φρέσκο τυρί κρέμα και ψωμί του τοστ από τον Στέλιο Παρλιάρο

© Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουσκεύουμε το φύλο ζελατίνης σε κρύο νερό.
- Μόλις μαλακώσει η ζελατίνη, τη λιώνουμε σε ένα φλιτζανάκι με ζεστό νερό, ενώ προσθέτουμε λίγο από το γιαούρτι, ανακατεύοντας αμέσως.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το υπόλοιπο γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Έπειτα, χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη, και στο τέλος προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού.
- Στη συνέχεια, ομογενοποιούμε πολύ καλά το μείγμα και προσθέτουμε το πιπέρι.
- Σ’ ένα τετράγωνο τσέρκι, διατάσεων 24x24 εκ., απλώνουμε μια σειρά από τις φέτες του τοστ, το 1/3 της κρέμας, σκορπίζουμε τη μία ντομάτα και το μισό αγγούρι, σκεπάζουμε με μια άλλη σειρά ψωμί του τοστ, και συνεχίζουμε με τα 2/3 της κρέμας, την υπόλοιπη ντομάτα και το αγγούρι.
- Τελειώνουμε με ψωμί του τοστ.
- Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για μισή ώρα, ώστε να σταθεροποιηθεί.
- Την ξεφορμάρουμε και την καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος, γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας με φύλλα δυόσμου.