ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρέπα γκρατινέ με μανιτάρια

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Jean-Marie Hoffman
Jean-Marie Hoffman
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρέπα γκραντινέ με μανιτάρια
© Άλκης Καλούδης

To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, μαζί με τον Γάλλο σεφ Jean-Marie Hoffman εμπνέονται από τις κρέπες, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή του Jean-Marie για κρέπα γκρατινέ με μανιτάρια. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Συνταγή για κρέπα γκρατινέ με μανιτάρια από τον Jean-Marie Hoffman 

Κρέπα γκραντινέ με μανιτάρια
© Άλκης Καλούδης
Υλικά για 6-7 άτομα

Υλικά για τις κρέπες (6-7 κρέπες):

  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 125 γρ. φρέσκο γάλα
  • 125 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο

Υλικά για την μπεσαμέλ:

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. φρέσκο γάλα
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. τυρί Έμενταλ τριμμένο

Υλικά για τη γέμιση:

  • 700 γρ. διάφορα φρέσκα μανιτάρια
  • 200 γρ. μπέικον καπνιστό σε κύβους
  • 200 γρ. τυρί Έμενταλ τριμμένο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Easy
  • 120+
  • 7 Μερίδες
  • All
  • Ορεκτικά - Μεζέδες
  • Γαλλική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις κρέπες:

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τις κρέπες στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.
  2. Στη συνέχεια το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 22 εκ. και το τοποθετούμε στη φωτιά έως ότου κάψει αρκετά.
  4. Ρίχνουμε μία κουταλιά από τον χυλό και με γρήγορες κινήσεις του τηγανιού απλώνουμε το μείγμα παντού.
  5. Αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  6. Τέλος, τοποθετούμε τις κρέπες σε αντικολλητικό χαρτί.

Για τη μπεσαμέλ:

  1. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου το αλεύρι πάρει ένα ανοιχτόχρωμο, ξανθό χρώμα.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  3. Τέλος, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και το τριμμένο τυρί.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση:

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον, προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά έως ότου απορροφηθούν τα υγρά τους.
  2. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα μανιτάρια με την μπεσαμέλ και  απλώνουμε το μείγμα στις κρέπες.
  3. Διπλώνουμε τις άκρες της κρέπας προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολό.
  4. Τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ