- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, μαζί με τον Γάλλο σεφ Jean-Marie Hoffman εμπνέονται από τις κρέπες, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή του Jean Marie για roll γαρίδας με κρέπες. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για roll γαρίδας με κρέπες από τον Jean-Marie Hoffman
© Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις κρέπες:
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τις πράσινες κρέπες στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Στη συνέχεια το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 22 εκ. και το τοποθετούμε στη φωτιά έως ότου κάψει αρκετά.
- Ρίχνουμε μία κουταλιά από τον χυλό και με γρήγορες κινήσεις του τηγανιού απλώνουμε το μείγμα παντού.
- Αναποδογυρίζουμε με μία σπάτουλα την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Τέλος, τοποθετούμε τις κρέπες σε αντικολλητικό χαρτί.
Για τη γέμιση:
- Σοτάρουμε τις γαρίδες στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τις φυλάμε εκτός φωτιάς.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ και με ένα πιρούνι πολτοποιούμε ελαφρώς το μείγμα.
Για τη σύνθεση:
- Σε κάθε κρέπα απλώνουμε φρέσκο τυρί και στη μέση βάζουμε το μείγμα αβοκάντο, γαρίδες και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
- Κόβουμε το κάθε ρολό σε μικρές μπουκιές.
- Πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι και επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.