ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σου γεμισμένα με μπεσαμέλ τυριών και βανίλια

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σου γεμισμένα με μπεσαμέλ τυριών και βανίλια
© Άλκης Καλούδης

ο ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο θα κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και θα είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη βανίλια, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για σου γεμισμένα με μπεσαμέλ τυριών και βανίλια. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ

25-30 μερίδες
  • 2 αυγά
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 500 γρ. γάλα
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη + για το σερβίρισμα
  • 1 κ.σ. μοτσαρέλα Δανίας τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 25-30 έτοιμα σου μικρά
  • Medium
  • 30 λεπτά
  • 30 Μερίδες
  • All
  • Ορεκτικά - Μεζέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του μούλτι βάζουμε τα αυγά με το αλεύρι και χτυπάμε έως ότου ομογενοποιηθούν πολύ καλά.
  2. Ανοίγουμε τον λοβό της βανίλιας κάθετα με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε τους σπόρους της.
  3. Τους τοποθετούμε στα 250 γρ. γάλακτος, ανακατεύουμε με μπλέντερ χειρός και σουρώνουμε.
  4. Έπειτα, ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα βανίλιας και τα αυγά με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  5. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο γάλα.
  6. Όταν δέσει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  7. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα επίπεδο σκεύος, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Στη συνέχεια, μαλακώνουμε με μια μαρίζ τα σου και τα γεμίζουμε.
  9. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με λίγη κρέμα και τα βουτάμε στην παρμεζάνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ