- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αλμυρό κέικ γεμιστό με blue cheese και καρύδια
Μια υπέροχη συνταγή που μπορείς να σερβίρεις ακόμα και στο γιορτινό τραπέζι
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το τυρί, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για αλμυρό κέικ, γεμιστό με blue cheese και καρύδια. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Αλμυρό κέικ γεμιστό με blue cheese και καρύδια
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, ένα κ.γ. πιπέρι, το τριμμένο τυρί Δανίας και το γάλα. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά για να μαλακώσουν το blue cheese, το φρέσκο τυρί κρέμα και ένα κ.γ. πιπέρι.
- Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ. αδειάζουμε το 1/2 του μείγματος από το κέικ, απλώνουμε την κρέμα τυριού, σκορπίζουμε από πάνω τα καρύδια αφήνοντας 1 εκ. περιφερειακά του τσέρκι.
- Αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 50 λεπτά.