ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αλμυρό κέικ γεμιστό με blue cheese και καρύδια

Μια υπέροχη συνταγή που μπορείς να σερβίρεις ακόμα και στο γιορτινό τραπέζι

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλμυρό κέικ γεμιστό με blue cheese και καρύδια
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το τυρί, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για αλμυρό κέικ, γεμιστό με blue cheese και καρύδια. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Αλμυρό κέικ γεμιστό με blue cheese και καρύδια

Αλμυρό κέικ γεμιστό με blue cheese και καρύδια
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Υλικά για 12 μερίδες:
  • 350 γρ. βούτυρο ελαφρώς λιωμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 6 αυγά
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. σκληρό τυρί Δανίας τριμμένο
  • 100 γρ. γάλα
  • 2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ανθός αλατιού
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 200 γρ. Castello Danablu μπλε τυρί
  • 100 γρ. καρύδια
  • Easy
  • 90
  • 12 Μερίδες
  • All
  • Ορεκτικά - Μεζέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, ένα κ.γ. πιπέρι, το τριμμένο τυρί Δανίας και το γάλα. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά για να μαλακώσουν το blue cheese, το φρέσκο τυρί κρέμα και ένα κ.γ. πιπέρι.
  3. Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ. αδειάζουμε το 1/2 του μείγματος από το κέικ, απλώνουμε την κρέμα τυριού, σκορπίζουμε από πάνω τα καρύδια αφήνοντας 1 εκ. περιφερειακά του τσέρκι.
  4. Αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 50 λεπτά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ