- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ελένη Ψυχούλη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το καλοκαίρι αγαπά τα πιάτα με χρώμα, τις συνταγές που γίνονται στο λεπτό, δροσερές και ανάλαφρες, εκείνες που γίνονται με ένα ανακάτεμα, χωρίς να μας καθηλώνουν στην κουζίνα. Για αυτό, φτιάξε απόψε κιόλας την παρακάτω συνταγή για αλμυρό cheesecake με ντοματίνια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίβουμε σε σκόνη, στο μούλτι, το παξιμάδι μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύδι και λίγη ρίγανη.
- Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε για 3 λεπτά τα ντοματίνια και το σκόρδο. Αλατίζουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το τυρί κρέμα, το αλάτι, το ξύσμα και τον μισό βασιλικό, με τον αβγοδάρτη, μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Σε ποτήρια, εναλλάσσουμε στρώσεις παξιμάδι, ντοματίνια, βασιλικό και κρέμα. Τελειώνουμε με ντοματίνια και βασιλικό.
- Αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.