ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατατοκεφτέδες με φρέσκια ρίγανη

Όλο το βόρειο Πήλιο φτιάχνει αυτόν τον μαγικό πατακεφτέ

Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πατατοκεφτέδες με φρέσκια ρίγανη

Τώρα που είναι η εποχή της φρέσκιας ρίγανης, όλο το βόρειο Πήλιο φτιάχνει αυτόν τον μαγικό πατακεφτέ, που τρώγεται μόνος ή συνοδεύει οποιοδήποτε κρέας. Το μυστικό, στην πολλή-μα πάρα πολλή φρέσκια ρίγανη, που δίνει όλη τη νοστιμιά.

  • 3 μεγάλες πατάτες βρασμένες
  • 1 αβγό
  • 1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 μεγάλο μάτσο φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη (2 σκαφάκια του σούπερ μάρκετ)
  • 1/2 κ. γ. μπέικιν
  • 4 μεγάλες κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι-πιπέρι
  • αλεύρι, 3/4 ελαιόλαδο-1/4 σπορέλαιο για το τηγάνι
  • Easy
  • 90
  • All
  • 60
  • Ορεκτικά - Μεζέδες
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε ζεστές τις πατάτες, με το πιρούνι
  2. Προσθέτουμε το αβγό, το κεφαλοτύρι, τη ρίγανη, το μπέικιν, το αλεύρι, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και ζυμώνουμε καλά με το χέρι μας. Αφήνουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο
  3. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρολάκι-και όχι σε τηγάνι-και το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά
  4. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα πιέζουμε λίγο να πλατύνουν, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε λίγα-λίγα, στο κατσαρολάκι, γυρνώντας από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν
  5. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ