ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαρίδες με γλάσο μελιού σε 6’

Έτοιμες ώσπου να πεις κύμινο!

Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαρίδες με γλάσο μελιού

Ένας τρόπος να μαγειρέψεις τις γαρίδες σε 5-6 λεπτά, δίνοντάς τους και μια πρωτότυπη νότα. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ρίγανη με θυμάρι και να γαρνίρουμε στο τέλος με μαϊντανό ή άνηθο.

  • 250 γρ. μεγάλες γαρίδες
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι
  • αλάτι-πιπέρι
  • Easy
  • 6
  • All
  • Ορεκτικά - Μεζέδες
  • Μεσογειακή κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατίζουμε και τις σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές για 4 συνολικά λεπτά.
  3. Χαμηλώνουμε στο μέτριο τη φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Tip: Το ρύζι μπασμάτι ή μια πράσινη σαλάτα με σόγια σος τους ταιριάζει πολύ για συνοδευτικό αλλά τρώγονται ωραιότατα και σκέτες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ