ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή για την τέλεια σάλτσα πίτσας

Οι 2 συμβουλές που μου έδωσαν οι Ιταλοί και τα 3 υλικά που προσθέτω πάντα

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
saltsa_pitsas.jpg

*Γράφει ο Νίκος Αργυρόπουλος (@pizzachefargy)

Η σάλτσα είναι το δεύτερο πιο σημαντικό στοιχείο στην πίτσα μας μετά από τη ζύμη. Για αυτό και οι Ιταλοί που θεωρούνται κορυφαίοι στην πίτσα παγκοσμίως βάζουν ελάχιστα υλικά στην πίτσα για να μπορεί ο καθένας να αντιλαμβάνεται τη γεύση της ζύμης και της σάλτσας. Όταν ήμουν στην Νάπολη το 2010 για να παρακολουθήσω σεμινάρια πίτσας και να εργαστώ εκεί, οι Ιταλοί μου έδωσαν δύο συμβουλές για τη σάλτσα πίτσας και αυτές τις μοιράζομαι σήμερα μαζί σας. Η πρώτη είναι η καλή ποιότητα ντομάτας σε κονσέρβα που πρέπει να επιλέξουμε, και η δεύτερη τα λίγα υλικά που πρέπει να προσθέσουμε.

Η San Marzano και η Pronto fresco είναι δύο από τις αγαπημένες μου κονσέρβες ντομάτας για σάλτσα πίτσας αλλά μπορείτε να επιλέξετε όποια σας αρέσει. Τα 3 υλικά που βάζω είναι αλάτι, ελαιόλαδο και φύλλα φρέσκου βασιλικού. Πάμε να δούμε τη συνταγή και την εκτέλεση που είναι πανεύκολη και έτοιμη μόλις σε λίγα λεπτά.

*H επαφή του Νίκου Αργυρόπουλου με την πίτσα ξεκίνησε το 2010 όταν βρέθηκε στην Ιταλία για να παρακολουθήσει σεμινάρια πίτσας. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλές πιτσαρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία. Σήμερα συνεχίζει να εργάζεται ως Pizza Chef, αλλά η μεγάλη του αγάπη για την πίτσα τον οδήγησε τον Μάρτιο του 2020 στη δημιουργία καναλιού στο You Tube με το όνομα Pizza Chef Argy. Είναι ένα κανάλι αποκλειστικά για την πίτσα όπου ο επισκέπτης θα βρει διάφορα είδη ζύμης, εύκολες συνταγές και online μαθήματα για το πώς μπορεί να κάνει νόστιμες πίτσες και να αναπτύξει τις γνώσεις και τις ικανότητες του στο αντικείμενο ακόμα περισσότερο. Οι συνταγές του είναι δημοσιευμένες σε περιοδικά μαγειρικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Μπορείτε να βρείτε τον Νίκο Αργυρόπουλο στο Instagram (@pizzachefargy) και στο You Tube (Pizza Chef Argy).

Η συνταγή για την τέλεια σάλτσα πίτσας

  • 1 κιλό ντομάτες σε κονσέρβα
  • 12γρ. αλάτι
  • 40ml ελαιόλαδο
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού (αρκετά)
  • Easy
  • 10
  • All
  • Ορεκτικά - Μεζέδες
  • ιταλική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τα ντοματάκια με τη σάλτσα τους σε μια μπασίνα ή σε ένα μπολ. (Προαιρετικά μπορούμε με τα δάχτυλά μας να πολτοποιήσουμε τα ντοματάκια).
  2. Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.
  3. Τα πολτοποιούμε όλα με ένα ραβδομπλέντερ για λίγο για να έχει ομοιογένεια η σάλτσα μας.

Tip 1: Καλό είναι να αποθηκεύσουμε τη σάλτσα στο ψυγείο και να τη χρησιμοποιήσουμε την επόμενη μέρα.

Tip 2: Στο ψυγείο μπορείτε να τη διατηρήσετε 3-4 ημέρες


Μπορείτε επίσης να δείτε το βίντεο της συνταγής πατώντας εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ