*Γράφει ο Νίκος Αργυρόπουλος (@pizzachefargy)
H μπρουσκέτα με σολομό και τυρί Philadelphia είναι μία από τις αγαπημένες μου συνταγές και συχνά την προτείνω στα menu ιταλικών εστιατορίων. Μπορείτε να την κάνετε στο σπίτι σας πανεύκολα και γρήγορα αφού είναι έτοιμη σε λιγότερο από 10 λεπτά. Στη συγκεκριμένη συνταγή θα σας δώσω και ένα tip για να απογειώσετε τελείως τη γεύση της και να ξετρελάνετε τους φίλους και τους καλεσμένους σας.
*H επαφή του Νίκου Αργυρόπουλου με την πίτσα ξεκίνησε το 2010 όταν βρέθηκε στην Ιταλία για να παρακολουθήσει σεμινάρια πίτσας. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλές πιτσαρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία. Σήμερα συνεχίζει να εργάζεται ως Pizza Chef, αλλά η μεγάλη του αγάπη για την πίτσα τον οδήγησε τον Μάρτιο του 2020 στη δημιουργία καναλιού στο You Tube με το όνομα Pizza Chef Argy. Είναι ένα κανάλι αποκλειστικά για την πίτσα όπου ο επισκέπτης θα βρει διάφορα είδη ζύμης, εύκολες συνταγές και online μαθήματα για το πώς μπορεί να κάνει νόστιμες πίτσες και να αναπτύξει τις γνώσεις και τις ικανότητες του στο αντικείμενο ακόμα περισσότερο. Οι συνταγές του είναι δημοσιευμένες σε περιοδικά μαγειρικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.
Μπορείτε να βρείτε τον Νίκο Αργυρόπουλο στο Instagram (@pizzachefargy) και στο You Tube (Pizza Chef Argy).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε 4 φέτες ψωμί Ciabatta σε κανονικό μέγεθος και τις βάζουμε στον φούρνο στους 180°C για 5-7 λεπτά μέχρι να φρυγανιστούν λίγο.
- Έπειτα απλώνουμε το τυρί στο ζεστό ψωμί ομοιόμορφα.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε τον σολομό μας και τέλος τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Tip
Η συμβουλή που σας δίνω είναι να κόψετε ένα κρεμμυδάκι φρέσκο σε μικρά κομμάτια και να το βάλετε στο mixer ή στο blender σας με λίγο ελαιόλαδο. Mπλεντάρετε για λίγο και βάλτε ελάχιστο από αυτό το υπέροχο λαδάκι πάνω από την μπρουσκέτα στο τέλος. Θα με θυμηθείτε!
Μπορείτε επίσης να δείτε το βίντεο της συνταγής πατώντας εδώ.