- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Αν δεν μπορείς να αντισταθείς στα νάτσος, τότε θα λατρέψεις αυτή τη συνταγή! Το να φτιάξεις σπιτικά νάτσος είναι πιο εύκολο από όσο φαντάζεσαι και το αποτέλεσμα πολύ πιο υγιεινό από τα νάτσος του εμπορίου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι tortillas καλαμποκιού και μερικά μπαχαρικά που πιθανότατα ήδη έχεις. Για να συνοδέψεις τα νάτσος σου, έχουμε και μια τσένταρ sauce που θα βρεις παρακάτω.
Σημείωση: Εμείς προτιμήσαμε να ψήσουμε τα νάτσος στον φούρνο, αλλά αντί για αυτό μπορείς, αν θες, να τα τηγανίσεις. Θα βγουν πιο νόστιμα, αλλά και πολύ πιο θερμιδοφόρα. Αν διαλέξεις αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να τηγανίσεις τα νάτσος σε χαμηλή θερμοκρασία και να τα προσθέτεις λίγα-λίγα μέσα στο τηγάνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα νάτσος:
- Τοποθετούμε τις tortillas τη μία πάνω στην άλλη και τις κόβουμε όλες μαζί σε λωρίδες, κι έπειτα σε μικρά τρυγονάκια, ώστε να δώσουμε το σχήμα των νάτσος.
- Απλώνουμε τα τρυγονάκια σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και το αλάτι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας τα νάτσος ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Για την τσένταρ sauce:
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι.
- Όταν η κρέμα ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το τσένταρ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ακόμα ζεστό.