Δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολα φτιάχνονται αυτά τα ψωμάκια αλλά και ούτε και πόσο νόστιμα γίνονται. Σε 5 λεπτά τα βάζετε στο φούρνο, σε 30 λεπτά είναι έτοιμα ψημένα και σε 1 ώρα έχουν εξαφανιστεί. Εάν θέλετε, μπορείτε αντί για ατομικές μερίδες να ψήσετε το ψωμί σε ταψάκι ή σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να το σερβίρετε στο τραπέζι με το φαγητό σας, συνοδεύοντας με ελαιόλαδο καλής ποιότητας και χοντρό θαλασσινό αλάτι ή να τα κάνετε σαντουιτσάκια με τη γέμιση της επιλογής σας. Τους ταιριάζει πολύ ο σολομός με αβοκάντο και τυρί κρέμα, κάνουν ωραίο γευστικό και οπτικό κοντράστ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο τις 12 υποδοχές μιας φόρμας για μάφινς. Κοσκινίζουμε σε μια λεκάνη τα δύο αλεύρια και τα αναμιγνύουμε με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη μπίρα, το μέλι, το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να ανακατεύουμε τα υλικά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουμε ένα μέτριο χυλό, ούτε πολύ μελάτο, αλλά ούτε και πολύ σφιχτό. Πρέπει να πέφτει σχετικά εύκολα από το κουτάλι όταν τον αφήνουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα του ψωμιού μέσα στις 12 υποδοχές του ταψιού. Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο σουσάμι και βάζουμε τη φόρμα στον προθερμασμένο φούρνο.
Ψήνουμε για 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180οC. Ψήνετε για 15 λεπτά περίπου ακόμα, μέχρι να φουσκώσουν όμορφα και να καλοψηθούν τα ψωμάκια μας.
Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο και μετά τα ξεφορμάρουμε πάνω σε σύρμα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.