ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πανεύκολη ταραμοσαλάτα με πορτοκάλι

Η πιο νόστιμη που έχεις φάει ποτέ!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταραμοσαλάτα με πορτοκάλι

Συνηθίζουμε να τρώμε την ταραμοσαλάτα μερικές μέρες μόνο τον χρόνο, αφού την έχουμε (δικαίως) ανακηρύξει ως τη βασίλισσα της Σαρακοστής! Μόνο που η τρομερή αυτή λιχουδιά, ταιριάζει επίσης με τα θαλασσινά και το καλοκαίρι. Και αυτή η αλλιώτικη εκδοχή της με πορτοκάλι είναι από τις νοστιμότερες που έχεις φάει ποτέ… Δοκίμασέ τη σήμερα κιόλας!

  • 160 γρ. ταραμάς λευκός 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 500ml περίπου σπορέλαιο 
  • Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 πατάτα αν χρειαστεί 
  • Easy
  • 15
  • All
  • Ορεκτικά - Μεζέδες
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι, το ξύσμα και μια ποσότητα από το σπορέλαιο στο μπλέντερ και αρχίζουμε να τα χτυπάμε. 
  2. Προσθέτουμε το λάδι σιγά-σιγά.
  3. Προσθέτουμε τους χυμούς.
  4. Αν γίνει πολύ νερουλό το μίγμα συνεχίζουμε να προσθέτουμε λάδι (με το λάδι πήζει).
  5. Στο τέλος, αν χρειαστεί, για να γίνει πιο αλοιφή, βάζουμε και την πατάτα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ