Συνηθίζουμε να τρώμε την ταραμοσαλάτα μερικές μέρες μόνο τον χρόνο, αφού την έχουμε (δικαίως) ανακηρύξει ως τη βασίλισσα της Σαρακοστής! Μόνο που η τρομερή αυτή λιχουδιά, ταιριάζει επίσης με τα θαλασσινά και το καλοκαίρι. Και αυτή η αλλιώτικη εκδοχή της με πορτοκάλι είναι από τις νοστιμότερες που έχεις φάει ποτέ… Δοκίμασέ τη σήμερα κιόλας!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι, το ξύσμα και μια ποσότητα από το σπορέλαιο στο μπλέντερ και αρχίζουμε να τα χτυπάμε.
- Προσθέτουμε το λάδι σιγά-σιγά.
- Προσθέτουμε τους χυμούς.
- Αν γίνει πολύ νερουλό το μίγμα συνεχίζουμε να προσθέτουμε λάδι (με το λάδι πήζει).
- Στο τέλος, αν χρειαστεί, για να γίνει πιο αλοιφή, βάζουμε και την πατάτα.