- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δε θες πολλά για να είσαι ευτυχισμένος. Μόνο λίγο βούτυρο, τυρί και φρέσκο ψωμί. Ό, τι ακριβώς δηλαδή περιέχει αυτό το φανταστικό σάντουιτς. Πρόσθεσε και λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια και η Κυριακή σου μόλις έγινε λίγο καλύτερη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε και ύστερα σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν λίγο ακόμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσο χρειαστεί μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το βαλσάμικο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. Έπειτα μεταφέρουμε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ.
- Απλώνουμε τα κρεμμύδια σε κάθε φέτα ψωμιού. Καλύπτουμε τις δύο φέτες ψωμιού με μια διπλωμένη φέτα έμενταλ. Από πάνω προσθέτουμε λίγα κρεμμύδια ακόμα και ακόμα μια φέτα τυρί. Κλείνουμε τα σάντουιτς με τις υπόλοιπες φέτες ψωμί και πιέζουμε απαλά προς τα κάτω.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή ένταση. Αλείφουμε με βούτυρο τη μία πλευρά κάθε σάντουιτς και το τοποθετούμε προσεκτικά στο τηγάνι με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα κάτω. Αφήνουμε το ψωμί να ψηθεί, περίπου για 4 λεπτά. Στο εντωμεταξύ βουτυρώνουμε την από πάνω πλευρά του ψωμιού. Μόλις περάσουν τα 4 λεπτά, αναποδογυρίζουμε το σάντουιτς και αφήνουμε να μαγειρευτεί και η άλλη πλευρά.
- Μεταφέρουμε τα σάντουιτς σε ένα ξύλο κοπής και τα κόβουμε διαγωνίως στη μέση. Σερβίρουμε αμέσως.