ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπουκίτσες πίτσας… αλλιώς!

Κι όμως αυτή είναι μια συνταγή για αποτοξίνωση

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pitsakia-anoigma.jpg

Η εβδομάδα μετά το Πάσχα ξεκινάει με την εξής φράση: «Από εδώ και πέρα θα τρώω μόνο σαλάτες». Η υπόσχεση αυτή όμως κρατάει για 1-2 μέρες το πολύ. Γιατί μετά πάντα έρχεται εκείνη η λιγούρα για πίτσα. Ε, λοιπόν αυτή η συνταγή θα σε βοηθήσει να συγκρατηθείς. Γίνεται σε μόλις 20’ και έχει όλα τα υλικά της πίτσας με μία σημαντική διαφορά: αντικαθιστά τη ζύμη με… κολοκύθι! Αυτό όμως δεν θα σε πειράξει καθόλου όταν καταλάβεις πόσο νόστιμη είναι.

Υλικά για 8 άτομα
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1/3 φλιτζανιού μαρινάρα σος
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
  • ¼ φλιτζανιού μίνι πεπερόνι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Φρέσκια ρίγανη (προαιρετικά)
  • Easy
  • 20
  • All
  • 76,4
  • Ορεκτικά - Μεζέδες
  • Ιταλική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια σε παρτίδες, αναποδογυρίζοντάς τα όταν ροδίσουν (χρειάζονται περίπου 1-2 λεπτά σε κάθε πλευρά). Αλατοπιπερώνουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τηγανίσουμε όλα τα κολοκυθάκια.
  3. Σε ένα ταψί τοποθετούμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε εκεί τα κολοκυθάκια. Αλείφουμε κάθε ροδέλα με τη σος μαρινάρας, από πάνω τοποθετούμε τριμμένη μοτσαρέλα και πεπερόνι.
  4. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί (περίπου 1-2 λεπτά).
  5. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγη ρίγανη (προαιρετικά).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ