- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το chorizo για τρία λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το σκόρδο και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά.
- Έπειτα, ρίχνουμε στο τηγάνι την πάπρικα και τον πελτέ, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε και το ζωμό, αφήνουμε να πάρει μια βράση, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
- Μετά, προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες.
- Μέχρι τώρα, το ρύζι θα πρέπει να έχει απορροφήσει σχεδόν όλα τα υγρά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε την paella πάνω, σκεπασμένη για 5 ακόμα λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό.