- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Είναι τόσο εύκολο που η μόνη μαγειρική ικανότητα που απαιτεί είναι να κόψεις το ψωμί σε ισομερή κομματάκια. Μετά το περιχύνεις με ένα (θαυματουργό) μείγμα, το «ξεχνάς» στο φούρνο και σε λίγα λεπτά έχεις κάτι κολασμένο να τσιμπολογάς για πρωινό ή και brunch.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι μεγέθους 22Χ33 εκ.
- Με ένα μαχαίρι (ή και με τα χέρια μας) κόβουμε το ψωμί σε μπουκίτσες και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το ψωμί και προσθέτουμε τα σπαράγγια, το ζαμπόν και τη μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με έξτρα μοτσαρέλα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
- Απομακρύνουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να ροδίσει το ψωμί.
- Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό (προαιρετικά με σος Hollandaise).