ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μυρωδάτες πατατοκροκέτες με δυόσμο

Κλασικές και αγαπημένες 

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
336783-700563.jpg
  • 800 γρ. πατάτες σε κύβους
  • 400 γρ. καρότα ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 6-8 κουτ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1-2 κουτ. μουστάρδα
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 2 κουτ. ελαιόλαδο
  • Easy
  • 60
  • All
  • 350
  • Ορεκτικά - Μεζέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζετε τις πατάτες και τα καρότα σε μεγάλη κατσαρόλα και σε άφθονο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά.
  2. Σουρώνετε καλά και βάζετε πάλι στην κατσαρόλα. Λιώνετε με πιρούνι.
  3. Προσθέτετε το τυρί, τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο και τη μουστάρδα.
  4. Πλάθετε με το μίγμα 8 κροκέτες και βάζετε στο ψυγείο, να «σφίξουν», για 30 λεπτά τουλάχιστον.
  5. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε 4 κροκέτες, για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά, ώσπου να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, γυρίζοντας μια-δυο φορές.
  6. Τις βγάζετε, τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις διατηρείτε ζεστές όσο τηγανίζετε τις υπόλοιπες με το υπόλοιπο βούτυρο και ελαιόλαδο.
  7. Σερβίρετε αμέσως με κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας.

*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ