- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Την συνταγή για αυτό το εντελώς …σλουρπ πιάτο την κλέψαμε από το «καινούργιο» μεζεδοπωλείο 1965 (διάβασε γι αυτό στην διπλανή στήλη ΝΕΑ). Πιάτο πικάντικο, πεντανόστιμο και κυρίως γρήγορο και πανεύκολο, το αφιερώνουμε σπέσιαλ σε όλους τους μερακλήδες. Ταιριάζει τέλεια με παγωμένες μπίρες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και έχουμε τη σάλτσα Καππαδοκίας.
- Ψιλοκόβουμε το σουτζούκι. Καραμελώνουμε το κρεμμύδι σοτάροντάς το σε χαμηλή φωτιά στο τηγάνι μέχρι να πιει τα υγρά του και να αποκτήσει σκούρο χρώμα. Όταν γίνει «διάφανο» το σβήνουμε με ένα σφηνάκι ξίδι και μια κουταλιά σούπας ζάχαρη. Το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πιει όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε στο κρεμμύδι το ψιλοκομμένο σουτζούκι, τον πελτέ με το κύμινο, την πάστα σκόρδου, το μπούκοβο και το τσίλι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Το μίγμα αυτό το αλείφουμε στην πίτα για σουβλάκι που έχουμε μόλις τηγανίσει με ελάχιστο λάδι κι από τις δύο πλευρές, και από πάνω βάζουμε μια δεύτερη πίτα (σαν σάντουιτς). Κόβουμε την πίτα στα 4 κ απολαμβάνουμε με τη σος σε μπολάκι δίπλα.