- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η πρωτότυπη ιδέα των αυγών σε σχήμα καρδιάς για το πρωινό της 14ης Φεβρουαρίου ανήκει στην δημιουργική σχεδιάστρια, Anna The Red. Η μπλόγκερ έχει αναγάγει το bento (δηλαδή το κολατσιό των Ιαπώνων) σε Τέχνη. Οι «σφιχτές καρδούλες» γίνονται εύκολα και είναι και ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Ιαπωνία.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το κουτί και το διπλώνουμε στη μέση.
- Βράζουμε το αυγό μέχρι να σφίξει.
- Ξεφλουδίζουμε το αυγό όσο ακόμα είναι χλιαρό. Τοποθετούμε το αυγό στη χάρτινη μας βάση. Στερεώνουμε στο κέντρο το τσόπστικ κρατώντας το με τα δύο λαστιχάκια στις δύο άκρες της χάρτινης βάσης. (Αν δεν έχουμε τσόπστικ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξυλάκι από σουβλάκι που θα το έχουμε περάσει μέσα σε ένα καλαμάκι).
- Το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά. (Αν είναι καλοκαίρι καλό είναι να βάλουμε το αυγό στο ψυγείο).
- Αφαιρούμε το τσόπστικ και κόβουμε το αυγό στη μέση. Και η καρδούλα είναι έτοιμη και καλοσχηματισμένη.