Ζιζή Σφυρή
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σου αρέσουν οι γαρίδες και πολύ λογικό. Οπότε, γιατί να περιοριστείς σε μία μόνο version τους; Εμείς σου δίνουμε τρεις διαφορετικές συνταγές, για να επιλέξεις, ανάλογα τα γούστα και τις ορέξεις σου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γαρίδες με κάρι
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε βαθύ τηγάνι.
- Βάζουμε τις γαρίδες, αν βαριόμαστε ολόκληρες, αν όχι καθαρισμένες μόνο στο σώμα, κρατώντας τα κεφάλια τους.
- Τα γυρνάμε όλα για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε και το τσίλι. Προσοχή οι γαρίδες θέλουν λίγη ώρα να ποσαρισθούν για να μην σκληρύνουν.
- Σβήνουμε με τα σφηνάκια και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνουμε το κάρι κι αλατοπιπερώνουμε.
- Περιμένουμε 1-2 λεπτά και αποσύρουμε.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Γαρίδες με λάδι - λεμόνι - μουστάρδα
- Ψήνουμε τις γαρίδες που τις έχουμε αλείψει με λάδι και έχουμε αλατίσει με αλάτι χοντρό στο γκριλ.
- Προσέχουμε να τις γυρίσουμε μετά από 1-2 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος.
- Παράλληλα στύβουμε 2 λεμόνια και χτυπάμε το χυμό τους στο μούλτι με το διπλάσιο λάδι και 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα.
- Μόλις βγάλουμε τις γαρίδες τις περιχύνουμε και τις σερβίρουμε ζεστές.
- Τις τρώμε αμέσως κάνοντας παπάρες στο λαδολεμονομούσταρδο.
Γαρίδες μαρινάτες
Χρειαζόμαστε πολύ φρέσκιες γαρίδες, που τις «γδύνουμε» πλήρως.
- Σε ένα μπολ στύβουμε πολλά λεμόνια, ψιλοκόβουμε 2 σκελίδες σκόρδο και βυθίζουμε τις γαρίδες για ένα δίωρο, πρέπει να σκεπάζονται από το χυμό.
- Όταν «σφίξει» η σάρκα τους τις μεταφέρουμε σε βαθιά πιατέλα, ρίχνουμε φυσικό αλάτι, πιπέρι, λάδι και μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Μπορούν να καταναλωθούν και την επόμενη μέρα. Μετά τσουγκρίζουμε!