- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ήταν να μη φέρει ο Καποδίστριας την πατάτα στην Ελλάδα, άπαξ και το έκανε, την κάναμε αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας. Στο φούρνο, βραστές, τηγανητές , ψητές, πουρές, ως γαρνίρισμα ή σε σαλάτα, ως ορεκτικό ή ως ελαφρύ κυρίως γεύμα, οι πατάτες έχουν την τιμητική τους στο εβδομαδιαίο μενού μας.
Σαφώς και υπάρχουν αμέτρητες συνταγές και τρόποι να τις μαγειρέψεις, εμάς όμως μας έκανε εντύπωση η συνταγή που βρήκαμε στη σελίδα Weelicious. Είχατε σκεφτεί ποτέ να τις χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε tacos;
Η ιδέα είναι τέλεια, η παρασκευή απλή και η αντικατάσταση της κλασικής τορτίγιας με το περίβλημα της πατάτας πεντανόστιμη. Το δοκιμάσαμε και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.
Ιδέες για γέμισμα:
- πέστο, γιαούρτι και τυρί manchengo
- κοτόπουλο και τυρί cheddar
- τηγανητά φασόλια, sour cream και σάλτσα
- κοτόπουλο και σως barbeque
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
2. Κάνουμε αρκετές τρύπες μ' ένα πηρούνι στα πλαϊνά των πατατών, τις τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα.
3. Αφού ψηθούν, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, αδειάζουμε το μισό του εσωτερικού της και γεμίζουμε με τα επιθυμητά υλικά.