- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Πόσες φορές σκέφτεσαι, όταν είσαι στο σπίτι, τι ωραία που θα ήταν να έχεις κι ένα κουβά ποπ-κορν ή νάτσος (όπως στο σινεμά) να μασουλάς όσο παρακολουθείς το καινούριο επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς ή την ταινία που έφεραν οι φίλοι σου;Πάντα υπάρχει η λύση του έτοιμου, αλλά σαν τα σπιτικά δεν είναι.
Βρήκαμε (στο cookingwithcurls.com) και σου παρουσιάζουμε την πιο νόστιμη συνταγή για σπιτικά irish nachos, εύκολα και γρήγορα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
2. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πατάτες, αλλά ΔΕΝ τις ξεφλουδίζουμε.
3. Τις κόβουμε σε στρογγυλές (ή μακρόστενες) φέτες πάχους 1 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
4. Τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι, και τις ανακατεύουμε ώστε τα υλικά να πάνε παντού.
5. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τις βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 20 λεπτά, τις γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν ελαφρώς τραγανές).
6. Τις βγάζουμε από το ταψί και τις τοποθετούμε σε ένα τηγάνι, έτσι ώστε η μια να πατάει στην άκρη της άλλης.
7. Πασπαλίζουμε με το τυρί και το μπέικον, και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για 3-4 λεπτά, ή μέχρι το τυρί να λιώσει εντελώς.
8. Πασπαλίζουμε με τα κρεμμυδάκια και το κόλιαντρο και σερβίρουμε με το γιαούρτι ή τη sour cream.