ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ριγκατόνι με κιμά στον φούρνο

Πανεύκολο και πληθωρικό φαγάκι

Athens Voice
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ριγκατόνι με κιμά στον φούρνο

Σε ποιον δεν αρέσουν τα μακαρόνια με κιμά; Αυτή η συνταγή πάει το αγαπημένο comfort food πιάτο ένα βήμα παρακάτω, προσθέτοντας παρμεζάνα και μοτσαρέλα και ψήνοντάς το στον φούρνο. Πανεύκολο, χορταστικό και πεντανόστιμο!

Εύκολη συνταγή για ριγκατόνι με κιμά στον φούρνο

Εύκολη συνταγή για ριγκατόνι με κιμά στον φούρνο
Υλικά για 4-6 άτομα:
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 6 φλιτζάνια κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια
  • 1 πακέτο ριγκατόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Easy
  • €€
  • 70'
  • 4 Μερίδες
  • All
  • 497
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C και βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και τον σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Στο μεταξύ βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
  5. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη σάλτσα και το ένα φλιτζάνι από την τριμμένη μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε ξανά.
  6. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ και απλώνουμε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα και την μοτσαρέλα που μας έχει μείνει.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί εντελώς.
  8. Απομακρύνουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει για 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε (προαιρετικά) με ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ