Αυτή τη μακαρονάδα μπορείς να τη φτιάξεις όλο τον χρόνο, αλλά στα αλήθεια τώρα είναι η στιγμή της, τώρα που οι μελιτζάνες, τα κολοκύθια και οι ντομάτες βρίσκονται στην εποχή τους. Είναι πανεύκολη και γίνεται πολύ γρήγορα, οπότε γιατί να μην τη μαγειρέψεις απόψε;
Συνταγή για μακαρονάδα με μελιτζάνες, κολοκυθάκια και κάπαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα κόβουμε την ντομάτα σε μικρά κομμάτια και την αφήνουμε να πιει τα ζουμιά της σε μέτρια θερμοκρασία.
- Μόλις η ντομάτα απορροφήσει τα υγρά της, ρίχνουμε ελαιόλαδο σε αρκετή ποσότητα ώστε να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας (η μελιτζάνα θα ρουφήξει αρκετό λάδι). Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι, τη ζάχαρη και την πιπεριά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκύθια. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε και τον πελτέ ντομάτας και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε νερό – αρκετό ώστε να καλύπτει ίσα-ίσα τα λαχανικά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μπαχάρια και τα γαρύφαλλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 20-30 λεπτά.
- Δέκα λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε την κανέλα και την πάπρικα, και αλατοπιπερώνουμε – προσοχή με το αλάτι, η κάπαρη που θα προσθέσουμε στο σερβίρισμα είναι αρκετά αλμυρή.
- Όσο η σάλτσα μαγειρεύεται, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
- Σουρώνουμε και σερβίρουμε τα ζυμαρικά μαζί με τη σάλτσα, τοποθετώντας από πάνω την κάπαρη – ένα κουταλάκι του γλυκού σε κάθε πιάτο είναι αρκετό.