ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκόξινο κοτόπουλο σε 15 λεπτά

Δείπνο για όλους σε ένα τέταρτο της ώρας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γλυκόξινο κοτόπουλο σε 15 λεπτά

Μήπως σου άνοιξε η όρεξη για κινέζικο; Μην παραγγείλεις, σου έχουμε την τέλεια συνταγή για γλυκόξινο κοτόπουλο! Είναι πανεύκολη, γίνεται σε 15 λεπτά και ταΐζει όλη την οικογένεια! Ιδανική για τις μέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο, ούτε όρεξη να μαγειρέψεις.

Συνταγή για γλυκόξινο κοτόπουλο

Συνταγή για γλυκόξινο κοτόπουλο
Υλικά για 4 άτομα:

Για τη σος:

¾ φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη

½ φλιτζάνι μηλόξυδο

¼ φλιτζανιού κέτσαπ

2 κ.σ. soy sauce

1 κ.σ. σησαμέλαιο

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

2 κ. σ. κρύο νερό

1 κ.σ. κορν φλάουρ

Για το κοτόπουλο:

600γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

2 κ.σ. κορν φλάουρ

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα

1 κ.σ. σουσάμι, για το γαρνίρισμα

Αλάτι, πιπέρι

  • Easy
  • 15'
  • 4 Μερίδες
  • All
  • 514
  • Κυρίως πιάτο
  • Κινέζικη κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Φτιάχνουμε τη σος: Σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το νερό και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα από το νερό και το κορν φλάουρ στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά, μειώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και αφήνουμε τη σος να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  4. Φτιάχνουμε το κοτόπουλο: Σε μία μεγάλη σακούλα τροφίμων βάζουμε το κοτόπουλο, το κορν φλάουρ, το αλάτι και το πιπέρι. Σφραγίζουμε τη σακούλα και την κουνάμε μέχρι το κοτόπουλο να καλυφθεί ομοιόμορφα από τα υλικά.
  5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-7 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί εντελώς. Αν το κοτόπουλο μοιάζει στεγνό προσθέτουμε λίγο ακόμη λάδι.
  6. Όταν μαγειρευτεί το κοτόπουλο, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μισό, προσθέτουμε τη σος και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε αμέσως μαζί με ρύζι και γαρνίρουμε (προαιρετικά) με φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ