Είναι 8 το βράδυ, μόλις γύρισες από τη δουλειά και πρέπει να μαγειρέψεις για όλη την οικογένεια. Είναι η ιδανική στιγμή για να φτιάξεις αυτή τη συνταγή που θα χρειαστεί μόλις 20 λεπτά από το χρόνο σου και λίγα υλικά που ήδη έχεις στα ντουλάπια της κουζίνας σου. Καλή όρεξη!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στις οδηγίες τις συσκευασίας και στο εντωμεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα.
- Σουρώνουμε τις σαρδέλες και απομακρύνουμε τα κόκαλά τους. Κόβουμε το λεμόνι σε φέτες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το σκόρδο μαζί με το μπούκοβο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο – θα χρειαστούν περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε την κάπαρη και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια στο τηγάνι, αλατίζουμε και αφήνουμε λίγο να μαγειρευτούν και να πιουν τους χυμούς τους. Προσθέτουμε τις σαρδέλες, μειώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά.
- Με μια τσιμπίδα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για δύο λεπτά ακόμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε στο τηγάνι και λίγο από το νερό τους.
- Δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται, προσθέτουμε κι άλλο αλάτι. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με τις φέτες λεμονιού.