- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Jean-Marie Hoffman
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, μαζί με τον Γάλλο σεφ Jean-Marie Hoffman εμπνέονται από τις κρέπες, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή του Jean Marie για traditionnelle κρέπα με φαγόπυρο. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για traditionnelle κρέπα με φαγόπυρο από τον Jean-Marie Hoffman
© Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις κρέπες:
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τις κρέπες στο μπλέντερ και τα 2/3 του νερού και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Στη συνέχεια το αφήνουμε να ξεκουραστεί για ένα βράδυ στο ψυγείο.
- Την επόμενη ημέρα προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/3 νερού και το ανακατεύουμε καλά ώστε να ενσωματώσουμε αέρα στο μείγμα.
- Έπειτα, βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 22 εκ. και το τοποθετούμε στη φωτιά έως ότου κάψει αρκετά.
- Ρίχνουμε μία κουταλιά από τον χυλό και με γρήγορες κινήσεις του τηγανιού απλώνουμε το μείγμα παντού.
- Αναποδογυρίζουμε με μία σπάτουλα την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Τέλος, τοποθετούμε τις κρέπες σε αντικολλητικό χαρτί.
Για τη σύνθεση:
- Στο ίδιο τηγάνι τοποθετούμε μία κρέπα, απλώνουμε κομμένο ζαμπόν, το τριμμένο τυρί Έμενταλ και στο κέντρο σπάμε ένα αυγό.
- Στη συνέχεια διπλώνουμε τις τέσσερις άκρες της κρέπας προς τα μέσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με ένα καπάκι για να ψηθεί ελαφρώς το αυγό.
- Σερβίρουμε κατευθείαν συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.