ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς θα φτιάξεις την τέλεια μακαρονάδα αλά βότκα

Έτοιμη σε 30 λεπτά!

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD
Μακαρονάδα αλά βότκα

Η μακαρονάδα αλά βότκα είναι μία συνταγή που λατρεύει η Αμερική. Οι ιστορίες σχετικά με την προέλευσή της ποικίλουν: άλλοι λένε ότι πρωτοεμφανίστηκε σε ένα cult εστιατόριο της Φλωρεντίας, άλλοι ότι γεννήθηκε σε μία τρατορία της Ρώμης τη δεκαετία του ’60, και κάποια τρίτοι ότι δημιουργήθηκε όταν ένας σεφ στη Νέα Υόρκη ανέτρεξε στο φλασκί του για να αραιώσει μία σάλτσα ντομάτας που του βγήκε πολύ πηχτή. Ο Ian MacAllen, πάλι, συγγραφέας του βιβλίου “Red Sauce: How Italian Food Became American” (Κόκκινη σάλτσα: πώς το ιταλικό φαγητό έγινε αμερικάνικο), υποστηρίζει πως ο ιταλικής καταγωγής σεφ Armando Mei είχε τις πένες αλά βότκα στο μενού του εστιατορίου του ήδη από το 1967. Όμως, όποια ιστορία κρύβεται πίσω από αυτή τη συνταγή, το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μία μακαρονάδα τόσο πλούσια και νόστιμη, όσο λίγες. Άσε που μπορείς να τη φτιάξεις μόλις σε 30 λεπτά…

Συνταγή για μακαρονάδα αλά βότκα

Μακαρονάδα αλά βότκα
Υλικά για 4 άτομα:
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ. γλ. μπούκοβο
  • 130γρ. πελτέ ντομάτας
  • 1 πακέτο ζυμαρικά (ιδανικά πένες ή ριγκατόνι)
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 60ml βότκα
  • Αλάτι
  • τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
  • Easy
  • 30
  • 4 Μερίδες
  • All
  • Κυρίως πιάτο
  • Ιταλική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, μαζί με μία πρέζα αλάτι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο μαζί με το μπούκοβο, σοτάρουμε για δύο λεπτά κι έπειτα ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ ντομάτας και τα ντοματάκια κονκασέ. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει αρκετά πηχτή.
  3. Στο εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
  4. Όταν τα ζυμαρικά είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βότκα και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το αλάτι αναλόγως.
  5. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά φροντίζοντας να κρατήσουμε μία κούπα από το νερό τους. Ρίχνουμε λίγο από αυτό το νερό στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, στην περίπτωση που η σάλτσα μας χρειάζεται αραίωμα.
  6. Σερβίρουμε μαζί με τριμμένη παρμεζάνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ