- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Oσομπούκο με ντοματο-πορτοκαλένια σάλτσα
Μια συνταγή που μπορεί να σταθεί σαν «κυρίως» σε οποιοδήποτε γιορτινό τραπέζι
Ελένη Ψυχούλη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή του χοιρινού, όμως δεν είναι όλοι φίλοι του. Ένα μοσχάρι είναι μια ασφαλής λύση πλάι στα υπόλοιπα εδέσματα της γιορτής. Μια συνταγή που μπορεί να σταθεί και από μόνη της, σαν «κυρίως», σε οποιοδήποτε κάλεσμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το σέλινο και το θυμάρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα και το πορτοκάλι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του.
- Στραγγίζουμε το μισό πορτοκάλι από τα ζουμάκια του και το αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο μισό και το ρίχνουμε στη σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με όποιο ζυμαρικό μας αρέσει ή με τηγανητές πατάτες.